Hallo, mijn naam is Ad van Kuik en ik ben Team Coördinator EPIC Tekenteam op Shell Pernis. EPIC staat voor: Enhanget Pressure Equipment Integrity Campaign. Ons werk bestaat uit het maken van Inspection Isometric Drawings (IID), zie onderstaande tekening. Dit is een isometrische voorstelling van een leiding zoals deze in de fabriek gebouwd is zonder maten.

De Material en Corrosion Engineer (MCE) bepaalt waar de Corrosion Monitor Location (CML) geplaatst wordt in de leiding om de kritieke plaatsen te meten op inwendige materiaal afname zoals in bochten, op T-stukken, in drains en ontluchtingskleppen. Dit zodat de integriteit van de leiding gewaarborgd blijft en de fabriek weer voor 30 jaar mee kan.

Mijn taak in dit geheel is het coördineren van de werkstroom, het checken van de tekeningen volgens de richtlijnen van Shell Pernis. Daarnaast geef ik leiding aan 4 medewerkers op Shell Pernis en een medewerker in Manilla.

Nog even wat feitjes over Shell: De Shell-raffinaderij in Pernis is met een fabrieksterrein van 550 hectare de grootste ter wereld. Er werken 2000 medewerkers en er wordt zo’n 750 liter ruwe olie per seconde verwerkt tot benzine, diesel en kerosine. Per jaar wordt totaal zo’n 20 miljoen liter olie verwerkt