“Het afwisselende werk vind ik heel fijn, ik zit absoluut niet aan mij bureau vast, dus zodra de ruimte er is om ook buiten dingen te doen, dan pak ik dat wel met twee handen beet!” vertelt de Rotterdamse Peter. Peter is een van onze professionals die vanuit een vast dienstverband op verschillende uitdagende projecten werkzaam is in de Industrie. Vandaag maken we dan ook kennis met Peter en leren wij over zijn baan bij Chain.

Peter werkt al 12 jaar bij Chain waarbij hij in het begin eerst werkzaam was als CAD Specialist en zich hierna veel bezig heeft gehouden met het geven van AutoCAD trainingen. Hier haalt Peter dan ook nog steeds veel plezier uit waardoor hij de trainingen bij Chain zowel intern als extern ook nog steeds verzorgt. “Een training geven op locatie blijft dan toch het leukst, zo kan je bij de mensen in de ‘keuken’ kijken en hierop inspelen” vertelt hij.

Het tekenen en het document beheer, dat zijn Peter zijn werkzaamheden. Peter is op dit moment werkzaam bij de in-house engineering afdeling van BP. Hier wordt vanuit diverse disciplines gewerkt aan verschillende kleinere projecten. Daarin doet hij de opnames in het veld die hij daarna de as-built aanpast. Ofwel het aanpassen en verbeteren van tekeningen die voor projecten zijn gemaakt en soms moeten worden aangepast als er iets veranderd. Ook behoort het voorbereiden van een turn-around bij Peters werk. Hier wordt een deel van de fabriek stil gelegd en helemaal uit elkaar gehaald, aangepast en verbeterd waar nodig. “Het tekenen van het logistieke plan is de opdracht die voor mij weggelegd is. Super cool als het aan mij ligt!” vertelt hij.

Het leuke aan zijn werk is dan ook vooral de afwisseling die hij meemaakt bij onze opdrachtgevers. Bij Shell wordt bijvoorbeeld op een andere manier gewerkt als bij BP. Andere manieren van vastlegging van documenten, andere manieren van het vertekenen van de aan te passen tekeningen (as-built / revisie) maar ook zeker hoe worden documenten aangeleverd (of niet) en opgeslagen (andere systemen en methodieken). De afwisseling zit ook in het tussen de bedrijven door geven van een  CAD-training voor een Gemeente of een CAD vraagstuk van een van onze opdrachtgevers / partners over hoe efficiënter en effectiever hun CAD systeem in te richten is.

Peter is dan ook, net als iedere andere medewerker van Chain, van onschatbare waarde voor Chain door zijn flexibele inzet, kennis en kunde en niet te vergeten, zijn Rotterdamse gevoel voor humor en altijd vrolijke en positieve insteek! Naast zijn werk besteedt Peter veel aandacht aan zijn gezin, zoon en dochter, zijn kleinkinderen en de voetbal, waar hij regelmatig als scheidsrechter op het veld te vinden is. Daarnaast is hij een fan van Engels voetbal, volgt zijn cluppie Feyenoord op de voet, kijkt graag Formule 1 (Max dan in het bijzonder) en houd van een biertje op zijn tijd.

DSC_0033

Bij Chain is Peter begonnen met het geven van trainingen in de teken wereld. Dit deed hij bij de klant op locatie maar ook voor de eigen collega’s. Omdat dit geen fulltime werkzaamheden waren is Peter op verschillende projecten terecht gekomen waar hij de stof waar hij training in gaf kon toepassen in de praktijk. “Dat maakte het ook zo leuk, het helpen en trainen van mensen en de projecten draaien, die afwisseling was fijn.” Het eerste project was een turnaround bij BP, waarna voorbereidingen bij Shell opgezet moesten worden en Peter hier aan de slag ging en na Shell weer bij BP terecht is gekomen voor meerdere turnarounds en in-house engineering.

Dit is dan ook waar Peter nu hard mee bezig is en ook zijn plekje in heeft gevonden. “Ik vind het gewoon leuk om de kennis die je hebt te delen met anderen en je eigen werk op een zo’n efficiënt mogelijke manier te kunnen doen waardoor je een opdrachtgever hebt die content met je is.” Precies wat ik op dit moment nodig heb vertelt Peter.

Lijkt dit je nu ook helemaal te gek en zou je ook wel als tekenaar aan de slag willen? Twijfel dan niet om contact op te nemen via de button hieronder. Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Heb je nu meer interesse gekregen in de industrie, neem dan ook vooral een kijkje op onze industrie pagina, wellicht staat er nog iets leuks tussen! Je kan ook altijd een kijkje nemen tussen onze vacatures, waar soortgelijke functies worden uitgelicht.