Op bezoek bij: Croonwolter&dros

Marcel Coemaet, engineer op het Westerscheldetunnel project!

Chain Technical Professionals heeft al sinds jaar en dag een relatie op het gebied van projectmatige inzet van technisch specialisten met CroonWolter&Dros en samen zorgen ze voor een optimale bezetting van de projecten op het gebied van Infra, maar ook in de Utiliteit en Industrie. CroonWolter&Dros heeft de opdracht om (in het Westerschelde Maintenance v.o.f., samen met Mobilis en BAM Civiel) de Westerscheldetunnel te onderhouden en daar zijn wij van Chain Technical Professionals bij betrokken met onze medewerker, Marcel Coemaet.

  • 7 KM lang
  • 10.1 M in diameter
  • 14 maart 2003 geopend
  • Laagste punt is 60 M onder zeespiegel
  • Provincie Zeeland is eigenaar van de tunnel

Marcel werkt op het kantoor van CroonWolter&Dros in Rotterdam Alexander aan dit project.
Hier maakt hij deel uit van het team waar Marcel voornamelijk betrokken is als detail engineer voor het ontwerp van bijvoorbeeld de verlichtingssystemen.
Het team bestaat uit een diversiteit van collega’s, mannen en vrouwen, eigen medewerkers en ingehuurde, net als Marcel met specifieke kennis en kunde. Senioriteit, afgewisseld met jongere collega’s leidt mede tot kennisoverdracht en een diversiteit aan inzichten, die uiteindelijk tot de juiste insteek en oplossing zorgen.

Het project is het onderhouden en renoveren van de VTTI, de Verkeers,-en Tunnel Technische Installaties van de Westerscheldetunnel.
Deze tunnel is de belangrijkste schakel tussen Zeeland, Vlaanderen en West-Brabant. Hij is 6,6 kilometer lang en per dag rijden er meer dan 15.000 voertuigen doorheen.

Daarnaast is een van de onderdelen van het project, het vervangen van de verlichtingssystemen, die allemaal worden vervangen door energiezuinige LED armaturen. Dit in het kader van duurzaamheid.
Het project loopt zeker door tot de onderhoudstermijn van 22 mei 2025 maar de tunnel wordt al vanaf de start in 2003 door CroonWolter&Dros onderhouden.

Marcel werkt hier als engineer aan de verlichtingssystemen en zorgt voor het juiste ontwerp, naast het onderzoek van welk lichtarmatuur het best te gebruiken, waar komen deze, op welke afstand van elkaar en klopt dat ook, naast het feit dat al deze armaturen op de juiste voeding aangesloten moeten worden. Daarnaast zorgt Marcel, samen met het team, dat zijn collega’s die in de tunnel werkzaam zijn, de juiste materialen krijgen, op en tijd en binnen budget. Dit om er voor te zorgen dat het onderhoud op de juiste manier kan gebeuren, op het afgesproken moment in het project en dat er daardoor geen vertragingen zijn en de tunnel weer op tijd beschikbaar is voor het verkeer!

Marcel vertelt wat hem heeft overtuigd om voor Chain te werken. “Een groot assortiment aan projecten waaruit je kan kiezen” zegt Marcel. Chain heeft met verschillende bedrijven een samenwerking en met de unieke positie van Chain krijgen werknemers zoals Marcel de kans om van verschillende grote en kleine projecten te kiezen. Als engineer heeft Marcel verschillende uitdagingen mogen aangaan vanuit Chain en dat vindt Marcel fantastisch. Zo leert hij ook nieuwe collega’s kennen die andere perspectieven aanbieden , wat hem ook verder laat groeien in kennis en netwerk.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over onze werkzaamheden, wat onze medewerkers precies doen of hoe jij ook via Chain aan dit soort interessante projecten kan werken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!