Als engineer in dienst bij Chain kan je veel kanten op. Als engineer kan je in de voorfase van een project betrokken zijn, bijvoorbeeld bij een tender of het opzetten van een concept. Dan gaat het vaak om de grote lijnen uitzetten en heb je ook veel contact met klanten en je collega’s van de verschillende disciplines.

Ook is het mogelijk om juist wat meer bij de uitvoering en het detailontwerp betrokken te zijn, dan heb je juist weer veel te maken met de projectleiders en je collega’s in de uitvoering zoals monteurs en werkvoorbereiders. Hiernaast kan je als project engineer verantwoordelijk zijn van a tot z.

Hierbij heb je zowel veel klantcontact maar ben je ook verantwoordelijk voor het design, de berekeningen en ben je ook vaak betrokken bij de uitvoering. Het is maar net of je graag aan de voorkant van een project zit en veel overleg hebt met opdrachtgevers en klanten of dat je liever de techniek in duikt om berekeningen te maken en oplossingen te bedenken voor complexe problemen.

Een engineer begint vaak met de aangeleverde informatie of gaat eerst zelf aan de slag met het verzamelen van de benodigde informatie. In sommige gevallen is de engineers verantwoordelijk voor een geheel onderzoek, de planning en berekeningen die nodig zijn voor een project maar kan ook juist de verantwoordelijkheid krijgen over een specifiek onderdeel. Over het algemeen is een engineer verantwoordelijk voor de ontwikkeling, vernieuwing en verbetering van een project. Meer specifiek kunnen dit zaken zijn als technisch advies, haalbaarheidsonderzoek, ontwerpvoorstellen, berekeningen van kostenefficiëntie en gebruikersanalyses. Precieze taken hangen af van het gebied waarin je jezelf hebt gespecialiseerd en het soort project.

Welke taken passen dan bij de functie engineer?

  • Ontwerpen maken
  • Berekeningen uitvoeren
  • Technisch advies uitbrengen
  • Oplossingen uitwerken
  • Aanbestedingen ondersteunen
  • Bestekken en begrotingen opstellen
  • Haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren
  • Schakelen met collega’s, leveranciers, (onder)aannemers en leveranciers
shutterstock_761907082

Om engineer te worden heb je vaak een technische hbo opleiding nodig of vanuit werkervaring door eerdere functies dit werk en denk niveau hebben opgebouwd. Voorbeelden van geschikte opleidingen voor een functie bij Chain zijn elektrotechniek, werktuigbouwkunde of industriële automatisering.

Naast een opleiding zijn de vaardigheden van een engineer erg belangrijk. Een voorbeeld hiervan is samenwerken. In het uitoefenen van het vak ben je namelijk veel in contact met de opdrachtgever, tekenaars, collega engineers, projectleiding en de productie. Daarnaast moet een engineer nauwkeurig te werk gaan en gericht zijn op details. Dit om fouten te voorkomen en geld te besparen. Daarbij moet je zowel zelfstandig als binnen teamverband kunnen werken.

Als engineer kan je bij zeer veel verschillende bedrijven aan de slag. Dit hangt sterk af van je specialisatie, in welk werkgebied je wil gaan werken en je interesses. Via Chain kan je aan de slag bij bedrijven in de utiliteit, energie, industrie en infra. Maar je kan ook werken aan verschillende projecten voor meerdere opdrachtgevers.

Het startsalaris van een engineer ligt rond de € 2.600 bruto per maand. Door de jaren heen ga je jezelf specialiseren en doe je ervaring op waardoor je salaris kan oplopen tot € 4.500 of zelfs meer. Gemiddeld verdient een engineer tussen de € 3.500 en € 4.000 bruto per maand.

Bij Chain zijn wij doorlopend op zoek naar engineers. Benieuwd naar vacatures die bij deze functie horen? Kijk hieronder voor een uitgelichte vacatures of bekijk de professional vacatures of young professional vacatures op de site. Ook wanneer jij niet een geschikte vacature op onze website ziet staan kunnen wij wat voor jou betekenen. Chain heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij topwerkgevers in de utiliteit, infra, energie en industrie. Veel van deze opdrachtgevers zijn doorlopend op zoek naar engineers, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen.

Werken bij Chain kun je op verschillende manieren doen; vanuit een vast dienstverband, op projectbasis of via een deta vast / werving & selectie constructie aan projecten bij een van onze aansprekende partners. Constant jezelf kunnen ontwikkelen, op zowel kennis en kunde als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daar zorgt Chain voor. Of je nu een starter bent op de arbeidsmarkt, al 10 jaar werkzaam bent in jouw vakgebied, of zelfs tegen je pensioen aanzit, wij hebben de volgende stap, project of uitdaging in jouw ontwikkeling, nu of in de nabije toekomst. Dat doen we met onze partners waarmee wij al jarenlang succesvol samenwerken. Klinkt dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers of stuur een open sollicitatie.

Jouw contactpersonen