Op bezoek bij: Gemeente Rotterdam

De Hoekse Lijn

Sinds 2013 is Chain Technical Professionals al betrokken bij het Project Metro aan Zee / HoekseLijn van de Gemeente Rotterdam. Hierin ligt de basis van onze jarenlange, succesvolle samenwerking.

  • Ombouw begonnen in april 2017
  • Gebruikt metrolijn B
  • Meerdere project aan gebonden
  • De duintunnel is 248 M in lengte
  • Metro rijdt weer sinds 31 maart 2023

Onze medewerkers, Nars en Geeta werken beide op het project Metro aan Zee / HoekseLijn in de functie van senior document controllers. Dit doen ze vanaf diverse locaties van de gemeente Rotterdam waaronder het iconische gebouw De Rotterdam. Samen maken zij deel van het team Integrale borging. Nars is in vaste dienst van Chain Technical Professionals als document controller en heeft al op diverse opdrachten voor Chain Technical Professionals zijn werkzaamheden verricht en neemt vandaaruit zijn kennis en kunde mee op dit project. Geeta heeft jarenlang als zelfstandige gewerkt in de wereld van de ICT en met haar financiële opleiding als controller, aangevuld met een opleiding bedrijfskunde is Geeta uitstekend in staat om de processen en het financiële aspect in het document en informatie management samen te brengen.

In april 2017 is begonnen met de ombouw van de Hoekse Lijn. Van een treinspoor naar een 23 kilometer lange lightrailverbinding. Een spoor waarover de Rotterdamse metro rijdt tot aan Hoek van Holland Haven en verlengd is (in 2019 al mee begonnen met de nodige voorbereidingen) naar Hoek van Holland Strand. Sinds 31 maart rijdt de metro tot Hoek Van Holland Strand. Heel uniek want je stapt vanuit de metro zo het strand op!

Nars en Geeta zijn als document controllers verantwoordelijk voor de ontvangst, distributie en archivering van technische tekeningen en handleidingen die nodig zijn bij dit unieke project. Zij zorgen ervoor dat alle documenten up-to-date en beschikbaar zijn, te allen tijde, voor alle partijen die deze nodig hebben. Document controllers zijn vaak de eerste en de laatste mensen die aan een project werken. Nars en Geeta zitten bij de team Integrale Borging. Nars is voornamelijk bezig geweest met VTW’s (Verzoek tot Wijziging). Hij heeft ook bij het team testen en keuren gezeten. Nars heeft een technische achtergrond waardoor hij deze rol goed kan vervullen. Geeta zorgt er onder andere voor dat de documenten op de juiste manier worden behandeld en aangeleverd zodat alle partijen die een document nodig hebben, deze makkelijk kunnen vinden. Aan het einde van het project worden de documenten overgedragen aan de afdeling beheer.

Geeta heeft al eerder, als zelfstandige, samen met Chain Technical Professionals gewerkt. Haar ervaring is hierin altijd positief geweest. Afspraken worden nagekomen, betalingen zijn altijd in orde en er is altijd iemand beschikbaar voor je als je vragen hebt. Geeta heeft het zo er naar haar zin dat zij sinds begin 2023 voor minimaal 4 dagen in de week vast in dienst is bij Chain. Daarnaast houdt zij de vrijheid om (in een geheel andere discipline) als zelfstandige te blijven werken, die combinatie maakt het voor Geeta heel prettig om op die manier met en voor Chain Technical Professionals te werken. Nars is al sinds 2012 werkzaam in vaste dienst voor Chain Technical Professionals. Hij geeft aan dat hij het prettig vindt om eigenlijk altijd een keuze te hebben in de projecten die Chain Technical Professionals onder handen heeft. En de variatie in de projecten ervaart hij ook als prettig. Zo kun je jezelf namelijk constant blijven ontwikkelen.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over onze werkzaamheden, wat onze medewerkers precies doen of hoe jij ook via Chain aan dit soort interessante projecten kan werken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!