Bij een nieuwe uitdaging hoort natuurlijk ook een sollicitatieproces. Maar hoe zit dat nu in elkaar? Wat kan je verwachten van Chain als bedrijf en waar moet je zelf rekening mee houden? In onderstaande tekst bespreken we alle in en outs van het sollicitatie proces bij Chain. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en kan je voorbereid beginnen aan een nieuwe uitdaging, wel zo’n fijn gevoel!

Je kan in contact met ons komen door bij ons te solliciteren en je CV te sturen. Je kunt rechtstreeks reageren op een openstaande vacatures, een open sollicitatie sturen via de website of per e-mail of ons simpelweg gewoon bellen, wij zullen je altijd te woord willen staan. Het kan ook zijn dat jij zelf door een van onze medewerkers bent benaderd. Chain is altijd op zoek naar professionals die goed bij onze organisatie aansluiten. Als je dus door een van hen wordt aangesproken sluit jouw profiel op papier in ieder geval goed aan bij de kernwerkzaamheden van Chain.

Het eerste contact is gelegd. Je hebt ons gesproken via de telefoon of misschien wel via LinkedIn. En wat gebeurt er nu? Zodra er van beide kanten interesse is, nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Onder genot van een bakje koffie of thee en met een prachtig uitzicht over Rotterdam The Hague Airport bespreken we jouw achtergrond en interesses. Wat zijn jouw wensen in een functie? Wat vind je leuk? En vooral wat verwacht jij van ons als werkgever? Samen kijken we welke functie(s) en wat voor soort opdrachten bij jou passen. In het kennismakingsgesprek kaarten we het salaris en de arbeidsvoorwaarden ook al af, om duidelijkheid te verschaffen naar beide kanten zodat we later in het proces niet voor verassingen komen te staan. Gemiddeld duurt een gesprek 1 uur. We nemen hier graag de tijd voor want het gaat tenslotte wel om jouw toekomst.

shutterstock_158522150

Na het kennismakingsgesprek hebben we een goed beeld van elkaar gekregen, waarna we gaan zoeken naar functies en opdrachten die goed bij jou passen. Ben je geïnteresseerd in een functie of opdracht? Dan nemen we contact op met de betreffende partner. We spitsen je CV optimaal toe op de betreffende functie en sturen het naar de opdrachtgever, uiteraard alleen met jouw expliciete toestemming. Zo gaan wij opzoek naar een opdrachtgever die echt bij jou past!

Het leukste gedeelte van het sollicitatieproces, kennismaken met jouw nieuwe functie! Of je nu vast in dienst komt bij Chain of via een deta-vast traject, je zal altijd starten met een eerste opdracht. Vandaar dat het tweede gesprek altijd zal zijn bij een van onze partners.

Voorafgaand ontvang je tips voor het sollicitatiegesprek en heb je een voorbespreking met de consultant. Als je dit zelf fijn vindt gaan wij ook mee naar het gesprek.

Is het bedrijf na het gesprek positief en ben jij dat ook? Dan heb jij je droombaan gevonden! Alle partijen zijn overtuigd en je kan aan de slag bij onze opdrachtgever en je kan starten bij Chain. Je komt bij ons op kantoor om je contract te bespreken en als alles naar wens is deze ook te tekenen.

Weet je nu een beetje hoe het sollicitatieproces er bij Chain uitziet en lijkt het je leuk om een kennismakingsgesprek in te plannen? Twijfel dan niet om contact op te nemen via de button hieronder. Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ben je benieuwd naar wat voor projecten Chain allemaal draait, neem dan ook vooral een kijkje op onze wereld van Chain pagina, wellicht staat er nog iets leuks tussen! Je kan ook altijd een kijkje nemen tussen onze vacatures, waar functies worden uitgelicht.