Stage lopen bij Chain kan op veel verschillende manieren. Zo kan je via Chain meelopen op interessante projecten maar ook je afstudeer opdracht/scriptie schrijven. Chain detacheert elektrotechnische en werktuigbouwkundige professionals in de utiliteit, infra, industrie en energie sector. Voor deze opleidingen zijn er altijd mogelijkheden om bij Chain een mooie stage te kunnen vinden.

Maar ook voor studenten met de opleiding technische bedrijfskunde en commerciële economie zijn er kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van recruitment, marketing, communicatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Zo is Matthijs momenteel stagiair bij de marketing en communicatie afdeling, hieronder lees je zijn verhaal.

“Het samenwerken met mijn collega’s en het doen van verschillende soorten werkzaamheden maakt deze stage enorm afwisselend en leuk!” vertelt Matthijs, een Leidse student commerciële economie van de Haagse Hogeschool.

Matthijs is vanaf het begin van het schooljaar bij ons begonnen met het schrijven van een advies opdracht voor zijn scriptie. Na het behalen van zijn scriptie kreeg hij dan ook de mogelijkheid om in zijn tweede half jaar zijn meewerkstage ook bij Chain te lopen, een kans die hij niet zomaar voorbij liet gaan. “Het feit dat ik de kans kreeg om het geen wat ik onderzocht had, ook in het echt te mogen uitvoeren in mijn tweede stage, dat is toch gewoon gaaf!” vertelt hij enthousiast.

“Het team is super gezellig en je voelt je gelijk op je plek!” vertelt Matthijs met een lach. Zo heeft hij al veel in de techniek geleerd, ondanks dat hij hier geen echte kennis in had. “Ik heb het vooral geleerd door te doen, mensen te spreken en om hier dan verder op in te gaan. Zo heb ik ook steeds meer interesse gekregen in de techniek, iets waar mijn collega’s zeker aan mee geholpen hebben.” Hij beschouwt ze dan ook als begaand en meedenkend. “Ik krijg veel taken die ik op kan pakken, een hoge verantwoordelijkheid komt hier dan ook wel bij kijken, maar daar leer je juist van!”

Naast zijn stage besteedt Matthijs veel aandacht aan de sportschool en hockeyt hij met veel plezier in de avonden en weekenden. Daarnaast volgt hij Ajax en Arsenal op de voet, kijkt hij graag Netflix en houd hij van een biertje op zijn tijd. In de weekenden is hij ook nog in de Intersport te vinden om zo zijn interesse in sport verder te ontwikkelen. Ook vindt hij het leuk om op pad te gaan en om dingen te ontdekken! “Het combineren van afstuderen bij Chain en mijn hobby’s gaat heel erg goed, hier wordt dan ook goed rekening mee gehouden”.

DSC_0008

De werkzaamheden bij Chain verschillen enorm. In het eerste half jaar heeft Matthijs een onderzoek uitgevoerd naar de ‘candidate journey’ binnen Chain. Dit is de reis die de kandidaat maakt van de eerste keer in contact komen met Chain tot de onboarding. Door deze in kaart te brengen kon de website die vernieuwd werd beter tot zijn recht komen. Het bouwen, invullen en testen van de nieuwe website behoorde dan ook tot een werkzaamheid uit de meewerkstage.

Naast het bouwen van de nieuwe site is Matthijs ook begonnen met het recruiten van nieuwe talenten voor Chain. “Het recruiten is iets nieuws voor mij, maar door de hulp van mijn collega’s pak ik dit ook steeds sneller op, voortgang is er zeker!” vertelt hij. De nieuwe website en het recruiten zijn niet de enige werkzaamheden. Ook beheert Matthijs de social media kanalen en plaats hij hier content op. Activiteiten die mooi aansluiten bij zijn opleiding commerciële economie. Zo heeft Chain altijd werkzaamheden die passen bij de opleiding die de student volgt, zodat de student het meeste werkervaring kan opdoen.

Lijkt dit je nu ook helemaal te gek en zou je ook wel stage willen lopen bij Chain om meer werkervaring op te doen? Twijfel dan niet om contact op te nemen via de button hieronder. Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ben je benieuwd naar wat voor projecten Chain allemaal draait, neem dan ook vooral een kijkje op onze wereld van Chain pagina, wellicht staat er nog iets leuks tussen! Je kan ook altijd een kijkje nemen tussen onze vacatures, waar functies worden uitgelicht waarin je je later wellicht kunt vinden.