Als je begint in de elektrotechniek of de werktuigbouwkunde zijn er verschillende sectoren en functies waaruit je kan kiezen. Bij Chain kan je jezelf ontwikkelen op zowel technisch inhoudelijk maar ook op project management gebied binnen de utiliteit, infra, industrie en energie sector. Startersfuncties hierbij zijn bijvoorbeeld tekenaar, (BIM) modeleur, engineer, werkvoorbereider of junior projectleider. Maar wat houden deze banen nu in? Wat past er bij jou, nu je de technische wereld wilt betreden na het afronden van je studie? In dit item gaan we dieper in op de startersfuncties van Chain die wij via verschillende soorten aansprekende opdrachtgevers en projecten aanbieden.

Een technisch tekenaar heeft vaak een mbo installatietechniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde opleiding afgerond en wil zich graag technisch inhoudelijk specialiseren. Wat je precies gaat tekenen is per branche verschillend. In de utiliteit ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van gebouw gebonden installaties, in de industrie kan je verantwoordelijk zijn voor pijpleidingen (olie & gas) of delen van machnies en in de infra kan je weer iets compleets anders tekenen, bijvoorbeeld ‘beweegbare kunstwerken’, dat zijn o.a. bruggen en sluizen.

Wil jij meer informatie over de functie van technisch tekenaar. Neem dan vooral een kijkje op onze andere blog; wat doet een technisch tekenaar bij Chain? Waar er dieper in wordt gegaan op de functie en de verschillen per branche.

In deze functie bij Chain ben je onder andere verantwoordelijk voor het berekenen en ontwerpen van technische installaties. Wat is BIM? BIM staat voor ‘building information model’. Een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Ook wel een 3D-informatiemodel waarin de professional alle gegevens vastlegt voor het ontwerpen en bouwen van bouwprojecten. BIM wordt vooral gebruikt in gebouwen maar je ziet deze modellen ook steeds meer voorkomen in andere branches zoals de infra.

Vindt jij het berekenen en ontwerpen van technische installaties met BIM helemaal te gek? Of weet je nog niet of dit het nu helemaal is? Neem dan vooral een kijkje op onze andere blog; wat doet een (BIM) modelleur bij Chain? Waar er dieper in wordt gegaan op de functie (BIM) modelleur.

Een werkvoorbereider bij Chain is een functie die er per branche en per project er erg anders uit ziet. Bij de ene functie zorg je voor het calculeren, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden en werk je vooral vanuit kantoor. Ook zijn er functies waar juist het aansturen op locatie en er voor zorgen dat aan alle voorwaarden is voldaan om met de werkzaamheden te kunnen beginnen de hoofdtaak is. In deze functie ben je dus vooral veel op de projecten en werk je minder op kantoor.

Binnen Chain hebben de werkvoorbereiders vaak een hbo of mbo niveau 4 werktuigbouwkunde, installatietechniek of elektrotechniek opleiding gevolgd of zijn het mensen die hun ervaring vanuit de praktijk, bijvoorbeeld als monteur, meenemen in een stap naar deze functie.

Wil jij weten of de functie van werkvoorbereider echt bij jou past? Neem dan vooral een kijkje op onze andere blog; wat doet een werkvoorbereider bij Chain? Waar er dieper in wordt gegaan op de functie werkvoorbereider.

Als engineer in dienst bij Chain kan je veel kanten op. De ene engineer is graag in de voorfase van een project betrokken, bijvoorbeeld bij een tender of het opzetten van een concept. Ook is het bij Chain mogelijk om juist wat meer bij de uitvoering en het detailontwerp betrokken te zijn of als project engineer verantwoordelijk te zijn van a tot z. Dit is afhankelijk per persoon. Het is maar net of je graag aan de voorkant van een project zit en veel overleg hebt met opdrachtgevers en klanten of dat je liever de techniek in duikt om berekeningen te maken en oplossingen te bedenken voor complexe problemen.

Vanuit de functie van engineer kan je jezelf technisch inhoudelijk verdiepen door te specialiseren richting technisch specialisme of senior en daarna lead engineer of juist richting projectmanagement waarbij je de techniek wat meer loslaat.

Meer weten over deze functie bij Chain? Neem dan vooral een kijkje op onze andere blog; wat doet een engineer bij Chain? Waar er dieper in wordt gegaan op de functie engineer.

Ben je op zoek naar de leukste technische functies? In het vacature overzicht van Chain vind je vacatures in diverse vakgebieden. Zoek een passende functie en solliciteer met je CV en motivatiebrief, staat de functie die je zoekt er niet tussen, stuur dan een een open sollicitatie. Er kan ook altijd vrijblijvend contact opgenomen worden met een van onze medewerkers.

Jouw contactpersonen