Het beheren en up-to-date houden van de technische documentatie van installaties zoals plants, tunnels of vessels, is van cruciaal belang. Dit is specialistisch werk. Wij nemen dat werk graag uit uw handen. Door uw tekenwerk, informatiemanagement en document beheer bij ons onder te brengen bent u verzekerd van kwaliteit, continuïteit, overzicht en controle.

We voeren (2D en 3D) tekenwerk uit en kunnen het complete documentbeheer voor u verzorgen. U bepaalt wat er nodig is, wij voeren het vakkundig uit volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. We kunnen u ook adviseren bij het structureren en optimaliseren van uw processen op het gebied van informatiemanagement en documentbeheer.

Met de volgende oplossingen helpen we u grip te krijgen op uw documentbeheer:

 • Fieldchecks
 • Tekenprocedures, richtlijnen en manuals
 • Scannen en indexeren
 • Tekenen
 • CAD-programmering
 • Consultancy

Hecht u waarde aan maatschappelijk verantwoord projecten uitvoeren? Breng uw tekenwerk dan niet naar het buitenland om het tegen lage kosten uit te laten voeren. In Nederland zijn tal van mensen die graag willen werken, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Chain is gespecialiseerd in social return en investeert in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt ze de kans om, onder leiding en toezicht van ervaren projectcoördinatoren, te werken aan uw projecten.

De overheid stimuleert deze trajecten, hierdoor krijgt u professioneel tegen scherpe prijzen. We voeren het werk in Nederland uit, dat betekent: korte communicatielijnen, minder communicatieproblemen, minder fouten. De meest belangrijke reden is misschien wel dat u een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij.

Heeft u behoefte aan grip op uw tekenwerk, informatiemanagement en document beheer? Vindt u het een rustgevende gedachte dat dit werk in Nederland wordt uitgevoerd door de beste professionals? We nodigen u graag uit om samen met ons de knelpunten in uw processen te analyseren en daar een duurzame oplossing voor te vinden.

Spreekt dit u aan? We gaan graag met u aan tafel om samen de beste oplossing voor uw project te vinden. Neem contact op en vertel ons over uw ambities.

Uw tekenwerk, informatiemanagement en documentbeheer wordt vakkundig uitgevoerd door ervaren professionals. Zo bent u bent ook verzekerd van kwaliteit, continuïteit, overzicht en controle en heeft u grip op uw technische data, documenten en tekeningen.

Fieldchecks
Het is van groot belang dat de tekeningen van uw installaties kloppen tot in de details. Tijdens een fieldcheck controleren we dat. Bij fieldchecks nemen onze professionals de situatie in uw installaties ter plekke op. Als we constateren dat de werkelijke situatie afwijkt van de tekening, zullen we aanpassing van de tekening voorstellen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd ter voorbereiding op het as built maken van technische documentatie.

Tekenprocedures, richtlijnen en manuals
Het produceren, aanpassen en beheren van technische tekeningen en documentatie is een arbeidsintensief proces. Door heldere procedures voor technisch tekenwerk, richtlijnen en manuals op te stellen zorgen we voor optimale efficiency en accuratesse in uw technische documentatie.

Scannen en indexeren
Het digitaliseren van schetsen, tekeningen en andere technische documenten en het vastleggen van tags en codes. Al uw documenten worden op één centrale plek bewaard en zijn direct opvraagbaar. Hierdoor heeft u altijd toegang tot actuele documentatie.

Tekenen

 • EFD’s (Engineering Flow Diagrams)
 • Datacommunicatie lay-outs
 • P&ID’s ( Piping & Instrument Diagrams)
 • AC / CV en HVAC
 • Blokschema’s / voedinginstallaties
 • PFD’s (Process Flow Diagrams)
 • Ontruimingsplannen
 • Apparatentekeningen / Equipment arrangements
 • Brandmeldinstallaties
 • Stroomkringschema’s
 • Lay-outtekeningen / Plattegronden
 • Elektrotechnische lay-outs

CAD-programmering
Met behulp van AutoLISP kan veel tijd worden bespaard bij het produceren en aanpassen van technische tekeningen. We passen grote hoeveelheden tekeningen geautomatiseerd aan en kunnen AutoLISP programmatuur op maat ontwikkelen om uw tekenprocessen te versnellen en te vereenvoudigen.

Consultancy
Deskundig advies voor het inrichten van uw procedures om grip te krijgen op uw tekenwerk, informatiemanagement en document control. Volledig toegesneden op uw situatie. We gaan samen met u aan tafel om uw processen in kaart te brengen en kiezen daar de beste oplossing bij voor uw tekenwerk en document management.

Interesse in het laten uitvoeren van Technisch tekenwerk & document beheer? Neem contact met ons op!